Jens Van den Wouwer : 'Na 7 jaar heb ik beslist om de overstap te maken naar Davo Cycling Team.  Deze keuze heb ik gemaakt omdat er vrienden van mij naartoe gingen en er alleen maar heel goede renners rijden. Ook is de omkadering en het materiaal is top. Mijn ambitie als eerstejaars junior is veel bij te leren en zoveel mogelijk te werken in de grote koersen voor de ploeg.


Ik hoop minder pech te hebben als vorig jaar. Toch behaalde ik twee overwinningen en werd ik kampioen van de provincie Antwerpen op de Piste. In de meerdaagse rittenwedstrijd “Randers bike week” in Denemarken met verschillende internationale topteams behaalde ik in de einduitslag een zesde plaats.
In de ritten werd ik tweemaal vijfde en een keer derde. Ook behaalde ik in België regelmatig dichte ereplaatsen en stond meermaals mee op het podium.

Mijn sterkste punten is (zijn) wedstrijden met wat hoogteverschil in bv hellingen van 400 a 500 meter kan ik wel goed mijn mannetje staan. Ook in de sprint ben ik niet kansloos al ben ik niet een rasechte sprinter.Mijn grootste troef is misschien wel mijn recuperatievermogen daarom dat ik in de meerdaagse wedstrijden normaal goed presteer.

Ploegvoorstelling 2014 : Davo Cycling Team
Het Davo Cycling Team start op 9 maart aan hun 2e seizoen met Tienen-Zepperen op het programma. De ploeg heeft verschillende sterke eerstejaars aangetrokken aangevuld met de tweedejaars van vorig seizoen. De ambities van de ploeg ligt hoog.

Zo willen ze dit seizoen op gelijke hoogte komen met Avia Crabbé. Om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen trekt de ploeg van 27 februari tot 6 maart op stage naar Spanje.

De ploeg voor 2014 bestaat uit : Vincent Blancke, Maxim Bollé, Brent Briezen, Alfdan De Decker, Warre Dufour, Dries Vastmans, Milan Menten, Julian Mertens, Maxim Pirard, Daan Van Bragt, Stijn Van Den Abbeele, Laurens Vandermeer, Jeroen Van De Berghe, Arno Van Der Beken en Jens Van den Wouwer.